HZDS v Prešovskom kraji stojí jednotne za Mečiarom

13.05.2003 Celý región

Výzvu k čo najhojnejšej účasti občanov na referende o vstupe SR do Európskej únie (EÚ) prijali 3.mája na VI. okresnom sneme Hnutia za demokratické Slovensko ...
Výzvu k čo najhojnejšej účasti občanov na referende o vstupe SR do Európskej únie (EÚ) prijali 3.mája na VI. okresnom sneme Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) v Prešove jeho delegáti. V súvislosti s prípravou júnového republikového snemu vyjadrili v uznesení podporu kandidatúre Vladimíra Mečiara na post predsedu strany a odmietli návrhy na zmenu jej názvu.

Vo výzve k účasti občanom sa uvádza, že \"naše spoločné áno je v záujme budúceho úspešného rozvoja SR a regiónu\". Podľa dokumentu nemali by si občania SR nechať ujsť príležitosť ťažiť z toho, že silnejšie regióny v EÚ pomáhajú slabším. V záujme toho by si mali občania SR nájsť čas na účasť na referende.

Podľa vyjadrenia staronového predsedu Okresného predstavenstva HZDS v Prešove a predsedu Krajského predstavenstva (KP) HZDS v Prešove Mariána Haľka doterajší priebeh okresných snemov v kraji (posledný okresný snem z trinástich sa uskutoční 9. mája v Medzilaborciach) ukázal plnú podporu Mečiarovej kandidatúre. Žiadne iné návrhy na predsedu strany snemy neprijali. Haľko s potešením konštatoval, že HZDS má v Prešovskom kraji - popri Trenčianskom - stabilne najvyššie preferencie v prieskumoch verejnej mienky.

Odchod \"tkáčovcov\" z HZDS, ktorý má v podmienkach Prešovského kraja podobu aj v odchode predchádzajúceho predsedu KP Petra Chudíka, výraznejšie nepoznamenal členské rady strany. Haľko odhadol, že na 80 percent zostali zachované.
Krajský snem HZDS v Prešove sa uskutoční v nedeľu 18. mája a ohlásil na ňom svoju účasť Mečiar.
(jj)
 

Vyberte región